PROFILNI SISTEMI ALUMIL SUPREME S77

lzdelek ALUMIL SUPREME S77 je uspešni profilni program, ki izpolnjuje vsa merila sodobnega designa in zahtev po funkcionalnosti. ALUMIL S77 s svojo klasično eleganco in izpopolnjenim stilom krasi vsako zgradbo. Po drugi strani pa novi Alumilov profilni sistem prepriča s svojo tehnično perfekcijo, kakor z veliko toplotno izolativnostjo in optimalno zaščito pred hrupom. Da dosega sistem ALUMIL SUPREME S77 maksimalno stabilnost in izredno življenjsko dobo, se razume samo po sebi. In seveda S77 nudi tudi barvno pestrost, ki je običajna za profile Alumil. Za vse, ki bi radi uporabili poleg stilne prepričljivosti še zanesljivost in največjo kvaliteto.

LASTNOSTI:

  • Klasičen eleganten dizajn z mehkimi zaokroženji.
  • Sistem petih komor z izravnanim razmerjem med statiko in toplotno izolacijo.
  • Varnostni utori za optimalno montažo.
  • S strani izdelovalca integrirana tesnila kot optimalna zaščita proti hrupu in mrazu.

Zakaj se odločiti za menjavo oken?

So vaša okna slabega estetskega videza, povešena, težave pri zapiranju odpiranju, stekla motna ali vam piha v prostor, to je znak da bi bilo dobro investirati v novo stavbno pohištvo . Izo steklo postane motno oziroma se slabo vidi skozi je znak da je izo steklo oz. (termopan) nekje prebil (spustil) in prihaja rosenja in vlage na notranji strani stekla.

Novogradnje:

Tudi za novogradnjo so naša okna nepogrešljiva izbira, saj izpolnjujejo vse zahtevane standarde , naj bo to za stanovanjski objekt ali industrijsko poslopje, z 10 letno garancijo na okovje in pa 7 letno garancijo na pvc profile.

Se mi bo obrestovalo?

Vsekakor se vam bo, kajti velik poudarek dajemo na kvalitetno preverjeno stavbno pohištvo, saj gre za dolgoročno investicijo. Privarčevali boste pri ogrevanju , imeli manjše toplotne izgube in poleti nebo tako vroče.

Kako je z vzdrževanjem?

Okenski profili so narejeni iz izjemno gladkega materiala kateri se zelo enostavno čisti. V primerjavi z lesenimi okni, vzdrževanja (barvanja) praktično ni. Kar veliko proizvajalcev ne navede, potrebno bi bilo opraviti servis oken 1 na leto, zato da se gibljivi deli okovja namažejo za lepše delovanje in manjšo obrabo, tako kot preveriti mehanizem na vseh oknih , in vsa okenska krila so nastavljiva v vse smeri. Nova okna nudijo kakovostno bivanje in zelo dobro tesneje, to pomeni dej je prostore potrebno prezračevati, da se prostor napolni s svežim zrakom.

Vgradnja:

Vgradnja je zelo pomembna in z pravilno vgradnjo lahko dejansko dosegamo velike in kvalitetne izolacijske faktorje, kajti dandanes so okenski profili izdelani natančno in precizno, če so izdelani pravilno lahko nudijo zelo veliko izolativnost kaj se tiče okenskega elementa. Montaža je zelo pomemben faktor, kajti veliko proizvajalcev opravi površno montažo in s tem dejansko lahko povzroči nabiranje vlage, ravoj plesni in toplotne mostove. Pri adaptacijah je pomembno, da se okenske reže očistijo in po potrebi navlažijo za boljše raztezanje poliuretanske pene. Vgradnja z poliuretansko peno je klasična.

Ral vgradnja, kaj je RAL vgradnja?

Ral vgradnja je najboljša oblika vgradnje oken in z njo zagotovimo 100% tesnenje med okenskim krilom in zidom. Pri ral vgradnji uporabimo 2 vrsti Ral traka ki je vodotesen in paropropusten, enega za zunanjo stran in drugega za notranjo stran. Notranji prostor se zapolni z bolj kakovostno poliuretansko peno ali se enostavno nalepi Ral ekspanzijski trak. Predhodno je potrebno na okenski zid kjer pride okno natančno in pa dobro zalepiti izolacijo na katero se bo okno vgrajevalo. Kdaj se odločiti za ral vgradnjo pri novogradnji je ta izbira nepogrešljiva.

Rok izdelave?

Okna izdelamo po dogovorjenem roku z investitorjem oziroma je čakalna doba 4 tedne. Pri posebnih barvnih kombinacijah se rok izdelave podaljša.

Izolacijsko steklo

Kaj sploh je izolacijsko steklo? Včasih so se vgrajevala enoslojna stekla, katera niso imela velike funkcije pri toplotni izolaciji, Danes je vse skupaj bolj kompleksno, zahtevani so določeni standardi katere je potrebno izpolniti, predvsem pri pasivni vgradnji. Izo steklo je lahko sestavljeno iz dveh stekel ali treh enakih oziroma steklom LOWE katerega v naši proizvodnji vgrajujemo serijsko. LOWE steklo je steklo z nizkoemisijskim nanosom, ta nanos pripomore k manjšim toplotnim izgubam, med samimi stekli so alu distančniki oziroma pvc različnih debelin po potrebi naročnika. Vsa izo stekla polnimo s plinom argon in s tem dodatno izboljšamo kakovost izolativnosti. Naša stekla dobavljamo od angleškega podjetja Pilkington, ki velja za enega boljših proizvajalcev stekla. Manjša je Ug vrednost boljša je toplotna izolativnost. Na zvočno izolativnost pa vpliva debelina stekla in pa razmak med stekli, zvočno izolativnost merimo v (dB) decibilih. Izo steklo se da sestaviti iz kakeršnega koli vzorca stekla lahko je lepljeno, ornamentno ali kaljeno steklo. Izo steklo delamo zase za svojo proizvodnjo PVC in ALU kot tudi za zunanje naročnike in druge proizvajalce pvc stavbnega pohištva. V statistiki se večina ljudi odloči za troslojna okna in s tem zmanjša toplotne izgube.